Witam wszystkich, chciałbym zgłosić ten wpis do konkursu na temat ,,swojego ulubionego miejsca".
Krótko o mnie, nazywam się Hubert, łowię od roku. Zaczynałem ze spławikiem, ale teraz jestem zapalonym spinningowcem.
W każdą niedzielę i sobotę, latałem nad łowiska komercyjne, żeby po obcować z naturą. Mój cel to okoń i szczupak.
A teraz o moim ulubionym miejscu.. Mam ich wiele, ale z uwagi na to że jest to forum wędkarskie chciałbym przedstawić Państwu 2 z nich związanych z wędkarstwem.
Pierwsze z nich to malownicze jezioro w Jęcznikach Wielkich- wioska niedaleko Człuchowa. Zbiornik otoczony jest trzcinami oraz licznymi pomostami wykonanymi przez wędkarzy. Z północnej strony otacza go mały lasek, a z południowej pola i nieliczne domy. Woda w jeziorze jest tak przejrzysta, że łowiąc z pomostu, oddalonego od brzegu 4 m, byłem w stanie obserwować okonie ok.30 cm ganiające "drobnice" na głębokości 5 m. Jezioro jest zadbane, z tego co mi wiadomo nie odbywają się tam żadne połowy sieciami. Jezioro ma jeden mankament, jest prywatne. Nie było by w tym nic złego, gdyby nie to,że cena za rok łowienia wynosi 500zł . Mimo wszystko serdecznie polecam wszystkim to jezioro, ponieważ okolica tego miejsca jak i sam zbiornik mogą dostarczyć nam nie lada emocji i wrażeń.
Drugim z moich ulubionych miejsc, jest sklep wędkarski w Berlinie. Pewnie wydaje się państwu, że jest to sklep wielkości takich jakie mamy w Słupsku, nic bardziej mylnego. Sam sklep znajduje się w starej hali, o powierzchni ponad 1000 m²!
Asortyment samych wędek można liczyć w tysiącach, a przynęt wszelkiego rodzaju w dziesiątkach, jak nie setkach tysięcy. Fachowa obsługa, odpowiedni dobór sprzętu, ogromny asortyment, rzeczy, o których nawet nie śniło się wędkarzom w polskich sklepach. Oto 1/2 sklepu

Sklep zajmujący się wszystkimi metodami od spławika po trolling, oraz inne wyszukane metody jak np. vertical.
Wchodząc do sklepu trzeba liczyć się z tym, że można zostawić tam całkiem sporą sumkę.

Jeśli ktoś z Państwa bedzie w tamtych okolicach serdecznie polecam. A sklep nazywa się Mullers AngelMarkt. Oto zdjęcie tego co kupiłem. Paragonu lepiej nie pokazywać

Oto koniec, mojego wpisu.
Serdecznie pozdrawiam, życzę połamania kija.