Jutro wedkarze z mojego kola wezma udział w sprzataniu brzegów Jeziora Mietkow.Woda spuszczona łatwo będzie chodzic,a i warto zobaczyc jak zmieniło sie ukształtowanie dna.
Sprzatanie połączone z festynem w stanicy Wędkarskiej odbyło się była młodzież szkolna i wędkarze z Okregow Wrocław ,Wałbrzych.Dołaczyli do nas tradycyjnie Mysliwi. W tle nowa Stanica WĘDKARSKA W Mietkowie,gospodarz Okreg Wrocław Przykry widok wody jak na lekarstwo.Port i moje ulubione miejsce Pirs ZEBRANO TONY ŚMIECI
Masz niewątpliwie rację. Wszystkim egzystuje się lepiej z poczuciem pewności jutra.Miejmy nadzieję, że wszystko jak najszybciej wróci do pierwotnego stanu?
Nie wszystko jest winą turystów !!! , władze samorządowe " zapominają " że oprócz takich kurortów na Mazurach jak : Mikołajki , Giżycko , Mrągowo , Pisz czy Węgorzewo są małe miejscowości i osady w których należy postawić kontenery na śmieci . Ja z własnego podwórka widzę że miejscowość która liczy ze 30 domostw i 2 sklepy niema żadnego kontenera ogólnego i wstyd Przy każdym domu jest pojemnik prywatny zamknięty na kłódkę . Gdzie turysta ma wyrzucić śmieci ? Wszystkiemu są winni urzędnicy gmin - oszczędzają gdzie się da a później widzimy śmietnisko w lasach i na brzegach jezior . Każdy turysta zostawia dla samorządów dużo kasy , ale widocznie jak się sami urzędasy nachapią to już nic nie zostaje na kosze na śmieci .